Door de jaren heen is Harmonie Vries uitgegroeid tot een bloeiende muziekvereniging. Maar zoals bij vele verenigingen is het allemaal klein begonnen:

Begin 20e eeuw werden ijswedstrijden muzikaal omlijst door muzikanten uit de omliggende gemeenten. Naast een geldelijke beloning kregen de muzikanten vaak een ‘zeupie’ om de kou beter te kunnen trotseren. Tijdens strenge winters drukte de muziek daarom zwaar op de begroting van de ijsvereniging.
Om deze kosten te verlagen informeerden de heren Albert Ebbinge en Ananias Scheepstra bij de muziekvereniging van Norg naar de ‘regels’ van een muziekvereniging. Daarnaast oriënteerden zij zich ook op de financiële kant. Uiteindelijk werd er een obligatieregeling ter grootte van ƒ900,- uitgeschreven. Hoewel dit in die tijd een fors bedrag was, had men in drie weken het benodigde geld bij elkaar. Hiervan werden in Zwolle instrumenten gekocht.

Na zorgvuldige afweging namen de heren Jannes Kluivingh, Albert Ebbinge, Ananias Scheepstra en Lammert Lammers het historische besluit om op 1 mei 1914 muziekvereniging
‘Harmonie Vries’ op te richten.

Tot op de dag van vandaag worden nog altijd allerlei activiteiten binnen en buiten de gemeente Tynaarlo door vereniging Harmonie Vries van muziek voorzien.

Om even extra stil te staan hoelang Harmonie Vries bestaat hebben we in 2014 het 100 jarig bestaan van de vereniging mogen vieren. Dit was van 9 t/m 11 mei 2014 extra belicht door een feestweekend waar de vereniging en muziek centraal stonden.