Muziekvereniging Harmonie Vries is opgericht op 1 mei 1914. Met zo`n 80 leden vormt zij één van de grotere muziekverenigingen in de omgeving. De vereniging bestaat uit het Leerlingen-orkest, Harmonieorkest, de Malletband en het Majorettepeloton. Binnen de gemeente Tynaarlo neemt de Harmonie Vries een belangrijke plaats in. Talrijke evenementen, zoals Palmpasenoptochten, Koninginsdag, wandel-4-daagsen, de opening van de Zuidlaardermarkt, sinterklaasintochten en kerstmarkten, worden door de Harmonie Vries muzikaal omlijst.

Daarnaast staan ook serenade’s, koffieconcerten, kerstoptredens, een sporthalconcert en Taptoe op het programma. Maar ook buiten de gemeente neemt de vereniging regelmatig deel aan optochten en andere festiviteiten.
Naast deze (straat)optredens geeft de Harmonie Vries eenmaal per jaar een muziekuitvoering voor donateurs en begunstigers. Gelukkig kan de Harmonie Vries nog over een ruime schare aan donateurs beschikken. Samen met de Vrienden van de Harmonie zorgen zij ervoor dat de Harmonie Vries over goede instrumenten en uniformen kan beschikken.

Binnen de Harmonie Vries zijn diverse commissies actief, waardoor het beleid breed uitgedragen wordt. Veel energie wordt gestoken in het werven en opleiden van nieuwe (jonge) leden. Dit is immers de bakermat voor de toekomst. Een toekomst die er zeker is voor de Harmonie Vries!