Malletband

Malletband

Wat is een malletband?

Een malletband is een slagwerk orkest waarbij gebruik wordt gemaakt van gestemde en ongestemde slagwerk instrumenten. Deze slagwerkgroep is ooit opgericht als Drumband, maar gedurende de jaren uitgebreid naar een complete Malletband.

Gestemd slagwerk

Gestemd slagwerk bestaat uit instrumenten met houten toetsen. Dit zijn de marimba en de xylofoon. Ook bestaat het gestemde slagwerk uit instrumenten met metalen toetsen. Zoals de marching bells, de vibrafoon en de buisklokken.

Een deel van de melodiesectie tijdens een sectierepetitie.
De saamhorigheid in de groep is zo bijzonder. En we spelen mooie muziek. De club is heel gezellig en we hebben goede leiding. Ik ga nog wel even door!” – Janet, Marimba

Ongestemd slagwerk

Het ongestemde slagwerk bestaat uit snaredrums, bassdrums, cymbals, conga’s, bongo’s, toms en neveninstrumenten.

Naast slagwerkinstrumenten gebruiken we bij concerten ook basgitaar, gitaar en keyboards.

“Als je wilt, kun je steeds nieuwe dingen leren en het verveelt nooit.” – Douwe, basgitaar en snaredrum

Mijn donderdagavond is altijd heerlijk ontladen” – Miranda, Bassdrum

Repertoire

De nummers die we spelen worden gekozen door de muziekcommissie, maar iedereen denkt altijd enthousiast mee. Veel voorstellen en ideeën ontstaan tijdens de repetitie of bij de gezellige derde helft. Naast popnummers zoals Everlasting Love en Blinding Lights, spelen we ook klassieke werken zoals Toccata en themagebonden muziek, zoals kerstmuziek. Veel muziek wordt door de instructie op maat geschreven, zodat iedereen kan meedoen en we het maximale uit de band halen.

Kerstconcert in de Bonifatiuskerk in Vries

Repetitie

De donderdagavond is onze repetitieavond. Individuele lessen zijn van 18:30 tot 19:30 uur en de hele Malletband repeteert van 19:30 tot 21:45 uur in dorpshuis de Pan aan de Nieuwe Rijksweg 4, 9481 AR Vries.

We vinden het super als je een keer langs komt!

Ben jij op zoek naar een gezellige malletband? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Kom gerust eens langs bij de repetitie of stuur een berichtje.

Instructie

Janny Jager, instructie leerling Mallets

Wil jij een opleiding tot muzikant doen? Dat kan bij ons!