De Malletband van Harmonie Vries

Wat is een malletband?

Een malletband is een slagwerk orkest waarbij gebruik wordt gemaakt van gestemde en ongestemde slagwerk instrumenten.

Gestemd slagwerk

Gestemd slagwerk bestaat uit instrumenten met houten toetsen (de mallets). Dit zijn de marimba en de xylofoon.

Ook bestaat het gestemde slagwerk uit instrumenten met metalen toetsen. Zoals de marching bells, de vibrafoon en de buisklokken.

malletband harmonie vries onder de linde

Ongestemd slagwerk

Het ongestemde slagwerk bestaat uit snaredrums, basedrums, cymbals, conga’s, bongo’s, toms en neveninstrumenten.

Grootste Malletband van de omgeving

Wij bestaan momenteel uit 25 personen en is daarmee de grootste in de omgeving. De leden komen dan ook niet alleen uit Vries maar vanuit de gehele omtrek:

• Groningen
  • Eelde
  • Vries
  • Yde
  • Zeegse
  • de Punt
  • Assen

Wat ons uniek maakt is het vaste gebruik van een combo met gitaar, basgitaar en keyboards.

Wij verzorgen zowel street-parades als concerten.

malletband harmonie vries taptoe 2019

Leiding

De malletband staat onder leiding van Anne-Lies Nienhuis

Repetitie

Er wordt gerepeteerd met leerlingen op donderdag van 18:30 tot 19:30 en met de overige leden van 19:30 tot 21:45 in dorpshuis de Pan.

malletband harmonie vries jaaroptreden 2019

Lid worden?

Ben jij op zoek naar een gezellige malletband met volop ontwikkelingsmogelijkheden? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs bij de repetitie.

De opleidingen voor de malletband worden intern verzorgd door Anne-Lies Nienhuis en Janny Jager.