Orkest

In een harmonie orkest zitten twee instrument groepen, namelijk blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Onder de blaasinstrumenten vallen dwarsfluiten, klarinetten, saxofoons, trompetten, hoorns, baritons, trombones en bassen. Bij slagwerkinstrumenten kunt u denken aan drumstel, grote trom, bekkens en af en toe wordt er ook gebruik gemaakt van melodisch slagwerk zoals marimba’s.

Als u een van bovenstaande instrumenten wilt leren bespelen zult u eerst lessen moeten volgen om bij het orkest te kunnen spelen. Deze worden verzorgd door gediplomeerde docenten waar de vereniging contact mee heeft. Door deze docenten leert u stap voor stap hoe u het instrument moet bespelen. Het instrument dat u wilt leren bespelen, wordt door de vereniging ter beschikking gesteld.

Leiding

Het Harmonie orkest staat onder leiding van Pieter de Jong.

Repetitie

Het orkest repeteert op maandag van 19:30 t/m 21:30 uur in dorpshuis de Pan.

Leerlingen orkest

Het leerlingenorkest is bedoeld om de leden die nog maar net een instrument bespelen te leren om samen met anderen muziek te maken. Wanneer de leerlingen het A-niveau bereikt hebben, mogen zij doorstromen naar het harmonie orkest

Repetitie

Het leerlingen orkest repeteert op maandag van 19:00 t/m 19:30 uur in dorpshuis de Pan.

Lid worden?

Ben je op zoek naar een gezellige muziekvereniging , dan ben je bij ons aan het goede adres! Bij de Harmonie Vries is nog ruimte voor nieuwe leden. Kom gerust eens luisteren en kijken op de repetitie