Creatieve middag

Creatieve middag

Bij onze vereniging vinden we het belangrijk midden in de maatschappij te staan. Daarom lopen we nog op straat en begeleiden activiteiten zoals de wandelvierdaagse en Palmpasen. De instructeur van onze Malletband, Anne-Lies Nienhuis, gaf onlangs een serie workshops bij basisschool de Duinstee in Yde. Ook dat doen we bij Harmonie Vries. Het was in goede samenwerking met de Gemeente Tynaarlo, die in samenwerking met het ICO en Muziekakkoord Drenthe vouchers uitgegeven heeft waarmee scholen diensten kunnen afnemen bij een selectie muzikale aanbieders binnen de gemeente. Dit om de verbinding tussen scholen en cultureel aanbod uit de omgeving te stimuleren. De kinderen hebben genoten!

De kindjes van groep 1 en 2 vertelden wat hun lievelingsdier was en beeldden dit muzikaal uit. Zo ontstond het dierenlied. Groepen 3 en 4 maakten zelf een lied. Ze wisten al meteen waar het over moest gaan, namelijk over hun juf Kelly die de liefste van de hele wereld is. Ze maakten een ritme en een tekst en droegen het als verrassing voor aan hun geliefde juf, die het ontroerd aanhoorde. Tot slot groepen 5 tot en met 8, zij mochten in raps tussen de ritmes door vertellen wat ze van de school vinden. Het leverde goede feedback op, daarmee kunnen de leraren zeker verder. Het was een hele gezellige creatieve middag, waar kinderen leerden zich te uiten met behulp van muziek. Hopelijk is dit prachtige initiatief een voorbeeld voor andere gemeenten en scholen. Ook daar komen onze instructeurs graag langs ?

Reacties zijn gesloten.