Geslaagde uitvoeringen!

Geslaagde uitvoeringen!

Terwijl we allemaal nog aan het nagenieten zijn van twee hele mooie avonden, verschijnen de eerste artikelen online en in de kranten. Zo schrijft vries.nu een mooi verslag en staan we op de voorpagina’s van de Oostermoer en de Krant van Tynaarlo. De Dorpsklanken publiceerde een mooi artikel met een overzicht van de avond.

Wat een mooie avonden hebben we gehad!

Op vrijdagavond was de zaal goed gevuld. Burgemeester Marcel Thijssen en wethouder Jurryt Vellinga waren aanwezig  namens het college. Ze waren onder de indruk van wat ze zagen en hoorden. Zaterdagavond was volledig uitverkocht.

Het orkest, aangevuld met leden van de malletband opende de avond met Royals, waarna het harmonieorkest onder leiding van dirigent Pieter de Jong het programma verder vervolgde met o.a. marsmuziek, filmmuziek van Hans Zimmer en een medley van Eric Clapton. Als verrassing kwamen er opeens een groep muzikanten de zaal in en zetten de zaal op de kop met het lied Engelbewaarder.

De twirlers hadden meerdere shows, onder andere op de muziek Clocks van Coldplay. Een show in het donker, met lichtgevende batons. De jongste twirlers brachten een show op de muziek “what time it is”, passend bij het thema van dit jaar; TIJD. Sinds dit jaar doen de dames die onder instructie staan van Yvette Venema, mee aan wedstrijden. Ook die show lieten ze deze avond zien.

De Harmonie Vries en Malletband Vries hebben veel leerlingen in opleiding. Zij verzorgden samen een blok. Met twee stukken geschreven door Pieter de Jong, maar ook het Vliegelied en Flowers van Miley Cyrus. De zaal kwam in beweging met Mi Cuerpo, een soort hoofd-schouder-knie-en- teen alleen dan in het spaans. Wat zijn we trots op zo’n grote enthousiaste leerlingengroep!

Jeanine Darneviel werd gehuldigd omdat ze 12,5 jaar lid is. Marjolein van der Veen is dit maar liefst 25 jaar. Janet Seggers tikt maar liefst 40 jaar lidmaatschap aan, wat een prestatie maar Janet wil meer. Ze zegt zelf dat ze voor de 50 wil gaan.

De Malletband staat altijd garant voor een spetterend optreden. Een gevarieerd programma met werk van Mozart, maar ook Wintergames van David Foster, Only Time van Enya en 99 Lufballons van Nena. Burgemeester Thijssen zei onder de indruk te zijn van de arrangementen, die dirigente Anne-Lies Nienhuis zelf schrijft. Na het afsluitende woord van voorzitter Simon Koops en de bedankjes voor onder andere Ladyspeaker Ilona Assink, speelde de Malletband nog Proud Mary.

De DJ zette daarna de muziek in en het bleef nog lang onrustig in Vries.

Reacties zijn gesloten.